Stefan Petre

Branding Brasov

Aceasta este imaginea judetului Brasov la un targ international din Berlin. Cred ca este vorba de acelsi targ unde Romania a uimit cu cel mai bun stand intr-o expozitie de acum 6 ani si ceva.

Aceasta imagine a starnit o serie de reactii negative si a culminat cu actiuni impotriva imaginii. Initial am fost si eu putin contrariat de alegerea facuta, dar la o analiza ulterioara lucrurile nu sunt chiar atat de rele. Nu o sa repet ce am spus si pe Iubesc Brasovul. O sa pun copiez aici ce am spus si acolo si o va dau linkuri catre parerile altora. Trageti singuri ce concluzie doriti.

Este pacat ca se merge cu un astfel de design la o expozitie unde multe persoane nu au auzit de Brasov. Cum pot citi aceste persoane un R ce seamana mult cu un V? Si ce este ‘Be live it’ pentru orasul Brasov? Ce inseamna? Ce aduce in plus in constiinta vizitatorilor si o sa fie recunoscut mai tarziu cand vad fotografii din Brasov? Eu zic ca s-a pierdut foarte mult cand in comunicat a trebuit sa se explice brandul. Din punctul meu de vedere inseamna ca s-a esuat la comunicare vizuala.

Eu zic sa asteptam si restul materialelor. Poate situatia este dreasa prin acele materiale. Am avut sansa sa vad toate propunerile, si asta inainte de a fi aleasa versiunea publica. Nu am dat atentie in acel moment la toate logotipurile si regret acum. Dar pot spune ca versiunea aleasa nu cred ca a fost pe placul Firestarter. Trebuie inteles si Razvan cu ceea ce a explicat la Ceuca pe site. Metoda de selectie, a oamenilor autoritatilor brasovene, oameni cu putina viziune, este de combatuta acolo. Am fost la un pitch facut de Firestarter si pot spune ca oamenii stiu sa isi faca treaba. Dar pana la urma este alegerea clientului. Eu cred ca Firestarter a argumentat lucrarea foarte bine si alegerea a fost gresita.

Apel catre Lucian

Ai reusit prin actiunile tale stupide si jignitoare sa faci mai mult rau orasului decat au reusit cei de la ADDJB. Nu stiu daca ai interes ascuns (acum intreb in jur, sa vad ce descoper) sau pur si simplu esti intrigat de aceasta imagine a judetului Brasov. Te rog deschis sa schimbi continutul  paginii web wwww.beliveit.ro prin a prezenta o parere profesionala, raspunsuri care pot ajuta. In acel moment o sa sprijin si eu initiativa ta. Pana atunci esti un intertubby ce nu face decat sa atunce cu noroi si asta gratuit.

 

Later edit:

Lucian a reactionat la "acuzatiile" mele

alte reactii la brand

The Secret - Law of attraction

Rar mi-a fost dat sa vad un film de indoctrinare mai frumos facut. In ultimele doua saptamani  tot mai multe persoane mi-au recomandat sa vad acest film pentru ca pentru ele a avut impact major in viata. Dupa aceste 20 de minute trebuie sa fac o operatie sa imi scot senzatia de lesios din organism. Traim in secolul XXI si ma nedumireste cum cineva poate accepta asa ceva cand suntem inconjurati de tehnologie si stiinta la tot pasul. Cand esti bolnav mergi la doctor si iei medicamente ce au fost concepute dupa studii stiintifice. Cand iti suni iubita pe telefonul mobil declansezi o serie de procese tehnologice si servicii rezultate dupa studii stiintifice. Atat de mult ne-am obisnuit cu aceste lucruri de langa noi incat am uitat cum este sa traiesti fara ele. Poate este mai bine sa spunem ca nu am avut ghinionul sa traim fara tehnologie si stiinta.

Progresul omenirii nu s-a datorat misticismului si ritualurilor. S-a pornit de la studiu, prospectari, presupuneri ce au dus la teorii si in urma testelor au ajus legi. Legi pe care le acceptam cu toate ca nu le intelegem suficient sau deloc, dar totusi fac sens si sunt gata sa raspunda oricaror suspiciuni. Evolutia in natura si in tehnologie nu este o enigma. Toate acestea nu te opresc de la a gandi liber, accepta ceea ce doresti si nici nu incearca sa iti inpuna perpective in ochiul mintii. Tehnologia si stiinta nu te opresc sa citesti o poezie sau pictezi un tablou asa cum iti doresti. Ritualurile, religia, spiritualismul si iluzionismul iti pun limite in gandire, descriu lucruri atat de vag si esti obligat sa le iei ca atare.

Omul a trait de secole in umbra acestora si se pare ca ii este greu sa priveasca lucrurile clar in fata cu toate ca stiinta si-a facut treaba in tacere si omul, ca un ingrat, foloseste fructul stiintei. Pentru moment singura certitudine din jurulul nostru sunt legile fizicii, biologiei etc. Si atunci de ce simte omul nevoia de a se agata de lucruri mistice cand nu e cazul?

Producatorii filmului ce m-a intrigat sustin ca secretul a fost predat de:

1. Hermes Trismegistos
2. W. Clement Stone
3. Plato
4. Isaac Newton
5. Martin Luther King
6. Carl Jung
7. Victor Hugo
8. Henry Ford
9. Ralph Waldo Emerson
10. Thomas Edison
11. Albert Einstein
12. Robert Collier
13. Winston Churchill
14. Andrew Carnegie
15. Joseph Campbell
16. Gautama Buddha
17. Alexander Graham Bell
18. Ludvig Van Beethoven
19. Charles Fillmore
20. Wallace D. Wattles
21. Thomas Troward
22. Charles F. Haanel
23. Jesus Christ

Ca 'man of sience' astept dovezi. Nu vreau sa neg, dar totusi am nevoie de mai multa informatie inainte de a accepta o concluzie. Filmul este o propaganda new age care nu face decat sa inhibe gandirea si cautarea ratiunii in lucrurile din jurul nostru. Ca oameni, indiferent de momentele proaste din viata noastra trebuie sa acceptam realitatea si sa actionam ca atare, nu sa ignoram. Pana la urma o sa vina realitatea sa te loveasca si s-ar putea sa nu fi pregatit in acel moment. Nu pot sa explic mai bine decat prin vorbele din finalul unui episod din Seinfeld: Serenity now, insanity later.

Pentru cei care vor o alternativa reala la mesajul religios din film pot sa citeasca aici, aici, aici si aici; sau sa vizioneze filmele de mai jos.

De cealalta parte stau cei ce digera teorii ale conspiratiilor in orice forma sunt prezentate. Lipsa de dovezi si din acest caz nu opreste milioane de persoane din a crede lucruri stupide. Sa luam ca exemplu filmul urmator, care nu spune nimic, doar prezinta niste texte fara dovezi clare.

Khoda

 

Film de animatie de 5 minute realizat in doi ani din peste 6000 de picturi.

Parallax

Este ciudat sa vad cum devin populare lucruri ca mParallax si jParallax . Mi-au adus aminte de un experiment javascript realizat de mine acum 4 ani. fake 3d

Criza creditului

Pentru cine nu a inteles deja ...


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo

.

eyecon.ro is using cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. I also share information about your use of my site with my social media, advertising and analytics partners.See details

By continuing to browse the site you are agreeing to my use of cookies. ✔ Continue